Popis
Dobrá ovocná kaše je nezbytná pro výrobu šťávy, mladiny nebo moštu. Tento mlýn na ovoce je vhodný pro mletí bobulí, hroznů, jablek, hrušek, brambor a jiného měkkého ovoce / zeleniny. Drsné ovoce a zelenina, jako je cukrová řepa, mrkev, stejně jako nezralé a pevné jádrové ovoce, však nejsou pro zpracování vhodné.Jablka, hrušky, kdoule a podobné příbuzné ovoce jsou zvláště ideální pro další zpracování. Poměrně pevná ovocná dřeň je drcena ovocným mlýnem; tímto způsobem se vyrábí kaše, zvyšuje výtěžek šťávy a zajišťuje lisování ovoce.
Hrozny, maliny, rybíz a podobné ovoce by se však neměly mlít – a to platí i pro peckoviny. To se každopádně stává zbytečným kvůli měkké povaze jejich masa, jen pokryté tenkou slupkou. Díky semenům obsaženým v ovoci způsobuje proces mletí uvolňování hořkých látek. Tím by se džus stal tmavě hnědou barvou.
Použitím tohoto drtiče na ovoce a zeleninu získají produkty určené k mletí dokonalou konzistenci. Masivní řezací mechanismus (slitina hliníku) je snadno veden ručním ovládáním. Nálevka z nerezové oceli je namontována na základním rámu ocelové trubky čtvercového řezu. Nálevka má objem 7 litrů. Základní rám je vybaven gumovými nožičkami pro bezpečný stojan.
Tento ručně ovládaný sekáč na ovoce a zeleninu má rozměry 57,5 x 48,5 x 25,5 cm. Snadno se čistí a poskytuje bohatý výnos ovoce.
Zpracování lisované kaše probíhá pomocí robustního lisu na bobule s ideálním výtěžkem šťávy; Velmi vysoký tlak díky kovové vřetenové konstrukci. Na rozdíl od některých jiných dodavatelů je lisovací koš vyroben z masivního (červeného) bukového dřeva.
Ocelové vřeteno je poháněno ručně mechanicky a disponuje pevnou sběrnou nálevkou z oceli.
V závislosti na rmutu (vysoce nasekané ovoce) lze zaručit správný proces lisování, rychlý a snadný.
Každý ovocný druh však vyžaduje svůj vlastní druh přípravy.
Před použitím se doporučuje hrozny rozbít. To lze provést buď ovocným mlýnem nebo ručně. Plodové ovoce musí být předem naočkováno. Výtěžek šťávy však závisí na obsahu vody v příslušném ovoci, nikoli na kapacitě provozovatele. Při vhodné ovocné přípravě bude vhodné lisovat pouze jednou rukou.
Všechny lisy tohoto typu neumožňují mlít ovoce jako celek. Musíte vyrobit kaši (vysoce nasekané ovoce), jinak není úspěšný proces možný. Lis na víno / jablečný mošt nesmí být srovnáván s odšťavňovačem. Oba produkty fungují úplně jiným způsobem. Například u hroznů se nesmí zpracovávat v odšťavňovači, protože by se zničila jejich semena a uvolnily by se hořké látky. Právě lis na ovoce zajišťuje, že semena zůstanou nerozdrcená, a zajistí tak, že ze šťávy bude možné zpracovat víno.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.